Google search

14 травня газета з найбільшим накладом інформаційного холдингу «Вести» та портал Vesti.ua представила перший рейтинг «ТОП ефективних українців в боротьбі з епідемією» коронавірусу в Україні. Представлено 50 держслужбовців, приватних осіб та лікарів, що стали найбільш помітними особами у протистоянні коронавірусній пандемії. 

Проф. Дмитро Іванов посів в рейтингу 36 місце з 50: https://vesti.ua/strana/top-effektivnyh-ukraintsev-v-borbe-s-epidemiej-rejting-vestej Експерти рейтингу: Кость Бондаренко, політолог; Володимир Воля, політолог; Руслан Бортник, політолог; Михайло Загрійчук, екс-заступник міністра охорони здоров'я, лікар-хірург Національного інституту хірургії і трансплантології імені О. О. Шалімова; Віктор Сердюк, голова Всеукраїнської ради із захисту прав пацієнтів, редколегія газети «Вести».

Перші місця в рейтингу були віддані лікарям: Ользі Голубовській, яка цілодобово поруч з хворими на Covid-19, головлікарці Олександрівської лікарні Людмилі Антоненко, лікарю Євгену Комаровському, який знайшов спосіб достукатися до кожного українця, пояснюючи простою мовою складні питання.

Президента, прем'єра, главу МОЗ, які могли б очолити рейтинг, помістили в середину першої десятки - поруч з мерами трьох найбільших міст, чиї зусилля явно були не менш ефективні (а часом і більше), ніж центральної вертикалі влади. Примітно, що і експерти, і редакція віддали місця у другому десятку представникам бізнесу (шість з десяти) - як олігархам на кшталт Рината Ахметова і сімейства Пінчуків, які виділили величезні суми на медобладнання, так і керівникам служб таксі, які забезпечили безкоштовне підвезення лікарів.

Що стосується двох колишніх міністрів охорони здоров'я Іллі Ємця і Зоряни Скалецької то обидва розташувалися в рейтингу на 37-й і 38-й позиціях.