Google search

19 травня кафедра нефрології та НЗТ і Українська асоціація нефрологів провели лекторій для лікарів різних спеціальностей у вигляді он-лайн відеолекції. Мета заходу – підвищити обізнаність фахівців із проблеми хронічної хвороби нирок та сучасних методів її лікування.

В лекції був проведений аналіз сучасних етіологічних чинників, діагностичних підходів та настанов із хронічної хвороби нирок, місце інгібіторів ренінангіотензинальдостеронової системи (РААС) в гальмуванні прогресування ниркового процесу. Наголошено, що розроблений за замовленням проф. Д. Іванова додаток YourGFR (формули EPI, Шварца та рекомендації по застосуванню інгібіторів РААС) для розрахунку швидкості клубочкової фільтрації (Android «YourGFR» (Tommy Crestanello) вже широко використовуєте у світі, його мають на своїх гаджетах понад 2 тис користувачів, з яких 67% мешкають в Україні.

Годинна лекція та відповіді на питання протягом 30 хвилин  зібрали у прямому ефірі 836 лікарів. Для такої вузької спеціальності, як «нефрологія», можливість охопити таку аудиторію - великий успіх. Це відбулось завдяки новітнім технічним можливостям, актуальній темі та щирій зацікавленості лікарів.