Google search

Кафедра нефрології та нирково-замісної терапії НМАПО імені П.Л. Шупика взяла участь у Першому медичному онлайн-форумі міжсекторальної взаємодії лікарів «Інфекції в практичній діяльності лікаря первинної і вторинної ланки».

Проф. Д. Іванов представив 2 доповіді: «Інфекції сечової системи: настанови Європейської асоціації урологів 2020» у першій день заходу 22 травня та «Інфекції сечової системи при цукровому діабеті і вплив іНЗКТГ-2» 23 травня.

Проф. Д. Іванов представив оновлені настанови Європейської асоціації урологів та сучасну практику, що пропонована для України кафедрою нефрології та НЗТ. Адаптація світових настанов до реалій місцевого досвіду та можливостей є корисним інструментом для покращення надання медичної допомоги народу України. В другій доповіді було визначено поняття ускладненої інфекції при компенсованій глікемії на тлі застосування іНЗКТГ-2. Наявність підвищеного ризику розвитку генітальних інфекцій в таких випадках потребує уважного ставлення лікарів до пацієнтів, що отримують іНЗКТГ-2.

Форум був організований НМУ імені академіка О.О. Богомольця та освітньою платформою «АКСЕМЕДІН». Всього на форумі було представлено 108 виступів від 102 доповідачів, які дивились он-лайн біля 40 тис. лікарів (39847 лікарів). Теми доповідей охоплювали практично всі розділи практичної медицини, що викликали велику зацікавленість з боку лікарів.