Google search

Міністерство освіти і науки України внесло зміни до умов прийому на навчання до закладів вищої освіти України (посилання: https://mon.gov.ua/storage/app/media/vishcha-osvita/vstup-2020/2020/05/2020-05-08-nakaz-591-zmyny.pdf)..

По-перше, зміни торкнулися строків проведення вступної кампанії у 2020 році — майже всі дати перенесено на місяць (серпень), безумовно, з урахуванням прогнозу розвитку епідеміологічної ситуації. Міністерство освіти і науки України передбачило для вступників можливість подання оригіналів документів поштою. Також передбачено надсилання сканкопії необхідних документів електронною поштою, наклавши на них кваліфікований електронний підпис (КЕП), а самі документи можна буде донести після початку навчання. 

Оновлені Умови прийому також приведено у відповідність до прийнятих 18.12.2019 змін до Закону України «Про вищу освіту» (посилання: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1556-18). Зокрема, скасовано обов’язковість проведення додаткових вступних випробувань для вступників на магістратуру, які здобули ступінь вищої освіти за іншою спеціальністю.

Зауважимо, що дата складання єдиного вступного іспиту (ЄВІ) залишилась незмінною — 01 липня. Реєстрація для ЄВІ відбувається дистанційно — з 900 12 травня до 1800 05 червня. Дати ж реєстрації електронних кабінетів вступників для магістратури (01 серпня), прийом документів тощо перенесено на місяць.

Відповідні зміни до Правил прийому для здобуття вищої освіти в НМАПО імені П. Л. Шупика внесено рішенням вченої ради від 20.05.2020 (посилання: https://www.nuozu.edu.ua/nv/p-n/p-p-n). 

Інфографіка з офіційного сайту УЦОЯО (посилання: https://testportal.gov.ua/protsedura-reyestratsiyi-yevi-yefvv/