Google search

Стаття в науковому журналі є ключовим елементом сучасної системи наукової комунікації, в якій наукові журнали виступають в якості провідників вітчизняної науки і дослідників на міжнародному рівні. Інтеграція української науки в глобальну систему знань і підвищення її конкурентоспроможності є необхідною умовою підвищення конкурентоспроможності самої української науки.

Відображення наукової діяльності науково-педагогічних працівників НМАПО імені П. Л. Шупика на платформах Scopus та Web of Science набуває особливої актуальності, оскільки це впливає на рейтинг Академії, а також від цього залежить фінансування МОЗ України бюджетних науково-дослідних робіт. Співробітники кафедри анестезіології та інтенсивної терапії у цьому році взяли активну участь у такому напрямку наукової роботи.

Так, опубліковано та прийнято до друку публікацію у виданні, індексованому в наукометричній базі Scopus (рівень Q1, Європа) Perceptions of gender equity in departmental leadership, research opportunities, and clinical work attitudes: an international survey of 11 781 anaesthesiologists. British Journal of Anaesthesia. – 2020. Vol. 124, Issue 3. P. 160 – 170, в якій відображені результати спільної роботи кафедри з зарубіжними колегами.

Одним з досягнень кафедри є також публікація в американському журналі Cardiovascular Toxicology (Scopus, рівень Q2) клінічного випадку (The Case of Myocardial Infarction in a Fifteen‐Year‐Old Adolescent Caused by Toxic Substances. Cardiovascular Toxicology. – 2020).

Результати, отримані в результаті розробки наукової теми, яку веде кафедра, знайшли відображення в двох статтях, опублікованих у польському журналі Kardiochir. Torakochir. Pol. (Scopus, рівень Q3).

Відображенням наукових розробок кафедри в поточному році стали два деклараційних патенти на винахід («Спосіб анестезіологічного забезпечення при кардіохірургічних операціях у пацієнтів похилого віку» та «Спосіб кардіопротекції міокарда при операціях аортокоронарного шунтування»). При цьому особливо показово, що один з них був висунутий на щорічний конкурс патентів, де посів друге почесне місце  (диплом фіналіста Всеукраїнського конкурсу патентів 2020 р.).

Надалі кафедра планує продовжувати і розширювати публіцистичну діяльність в провідних вітчизняних і закордонних журналах.