Google search

Ударно-хвильова терапія є відносно «новий» метод лікування у медицині, і досить ефективний у лікування дегенеративно-дистрофічних захворювань хребта опорно-рухового апарата та суглобів, травм та їх наслідків.

Щойно інформація про проведення циклу з’явилась на офіційному сайті НМАПО імені П.Л. Шупика, багато лікарів різного профілю звертались на кафедру щодо проходження навчання на ньому - це лікарі ортопеди-травматологи, терапевти, загальної практики-сімейної медицини, хірурги, неврологи, нейрохірурги, фізіотерапевти.

Під час планування циклу кафедра передбачала у традиційному режимі проведення лекцій, семінарів і практичних занять, які планувалось проводити на базі кафедри - у Центрі ударно-хвильової терапії «Аватаж» (м.Київ).

Проте через коронавірус COVID-19 ми були змушені змінити план проведення занять, які проводились у дистанційному режимі.

Особливо слід підкреслити характер проведення практичних занять - слухачі у дистанційному режимі вивчали протоколи використання ударно-хвильової терапії при різних хворобах хребта, кінцівок і суглобів.

На фото представлені приклади протоколів використання ударно-хвильової терапії при епікондиліті ліктьового суглоба (рис 1), судинних порушень гомілки при цукровому діабеті (рис 2).