Google search

На кафедрі акушерства та гінекологіі №1 НМАПО імені П.Л. Шупика (клінічна база – КНП КОР «Київський обласний перинатальний центр» — генеральний директор О.Ю. Качур) розпочався новий навчальний рік. До семінарських і практичних занять приступили інтерни I-го року навчання, слухачі циклів стажування, тематичного удосконалення.

Заняття проводять викладачі кафедри: асистент О.П. Кононець, доценти Г.М. Жалоба, В.В. Мехедко, професор О.В. Голяновський.

Зважаючи на епідемічну ситуацію у краіні заняття проводяться згідно наказу ректора Академії із використанням засобів захисту, дезінфекційних засобів, дотриманням дистанції.

«Лекційні заняття проводимо в дистанційному форматі. При розгляді актуальних тем згідно програми науково-педагогічні працівники кафедри використовують сучасні науково-доказові дані, інноваційні розробки з найактуальніших питань акушерсько-гінекологічної допомоги. Ці питання також розглядаються разом з лікарями Київського обласного перинатального центру на ранкових лікарських конференціях, у разі розгляду складних клінічних випадків. Тісна співпраця науковців з практичним акушерством та гінекологією, впровадження найбільш ефективних технологій і наукових розробок в практичну медицину – запорука успіху», - зауважив професор Олег Голяновський.

Наші інтерни ІІ року в роботі в пологовій залі. Огляд родових шляхів у породіллі з першими пологами через природні шляхи, яка наполягала на розродженні кесаревим розтином у зв’язку з непериросимістю болі й втратою свідомості на больові відчуття. Проведена психологічна робота, налаштування на фізіологічний перебіг партнерських пологів сприяли нормальному перебігу родів з адекватним знеболюванням: використання епідуральноі анальгезіі. Народився живий хлопчик масою 3900,0,; довж. - 55см за шкалою Апгар 9 балів. Пологові шляхи не ушкоджені, загальна крововтрата 100,0 мл. Професійна робота під керівництвом куратора (професор кафедри) й лікарів відділення дозволила досягти чудового результату і переконати жінку в фізіологічності процесу пологів.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу