Google search

14 листопада відбувся черговий Консиліум фахівців при коморбідних станах за участю колективу кафедри кардіології НМАПО імені П.Л. Шупика.

Основною темою зустрічі стали питання, що об’єднують кардіологію та неврологію: інсульт та первинна профілактика, а також можливості церебропротекції антигіпертензивної терапії.

Детально над розбором цих питань працювали провідні спеціалісти України: Л. Яковлева, О. Песоцька, М. Долженко.

Лектори познайомили аудиторію зі сучасними міжнародними протоколами з цих питань та даними з найбільших світових досліджень в цій галузі. Не зважаючи на «епоху» ковіду, пацієнти й далі хворіють на інші життєво небезпечні захворювання та потребують кваліфікованої допомоги.

Велика увага під час зустрічі була присвячена порушенням ритму та небезпеці, яка чекає на сімейного лікаря при веденні таких пацієнтів. На всі питання слухачів відповіли доц. І. Давидова та проф. М. Долженко.

І звичайно, без уваги не залишилася проблема, якою з березня 2020 року живуть всі лікарі нашої країни. Провідний спеціаліст Інституту пульмонології та фтизіатрії Я. Дзюблик опрацював разом з лікарями тему: «COVID-19 асоційованої пневмонії».

Як завжди було багато цікавих питань від слухачів, а також розборів клінічних ситуацій.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу