Google search

24 жовтня 2020 року в Ельче (Elche) (Іспанія) відбулась 54-а Генеральна асамблея Міжнародної федерації мануальної/м’язово-скелетної медицини (International Federation for Manual/Musculoskeletal Medicine – FIMM).

Всього у її роботі  взяли  участь 23 особи, що представляли 14 товариств мануальної медицини, а також 6 запрошених спостерігачів з Франції, Туреччини та України. Серед присутніх були члени виконавчого органу – правління (Executive Board) Міжнародної федерації мануальної/м’язово-скелетної медицини: Henk Bultman, Michael Kuchera, Aharon Finestone, Simon Vulfsons, Bernard Terrier, and Ilia Todorov.

Ця Генеральна Асамблея тепер стала історичною, адже  на ній в члени FIMM була прийнята Українська асоціація остеопатичних та хіропрактичних мануальних терапевтів (УАОХМТ). Засновником та незмінним її президентом є  професор кафедри фізичної та реабілітаційної медицини і спортивної медицини НМАПО імені П.Л. Шупика Віталій Губенко.

Українська делегація складалася з чотирьох  представників від УАОХМТ: Ігоря Довгого (віце-президента УАОХМТ) та членів правління асоціації Ігоря Марамухи та Андрія Федосенка. На час вступу в FIMM Національному товариству УАОХМТ виповнилося 4 роки (2015 – рік заснування) і кількість членів було 65. Базовою освітньою програмою післядипломної освіти спеціалістів був одномісячний (156-годинний) курс, що представляє методики мануальної медицини. Асоціацією проводяться семінари/практикуми кожного місяця і щорічна 2-денна міжнародна науково-практична конференція. Тепер відкривається можливість розробки нової програми підготовки лікарів мануальній терапії, яка буде схвалена FIMM і відповідатиме міжнародним вимогам до навчання. Це дасть можливість запровадити цю нову  програму для навчання курсантів на циклах спеціалізації та тематичного удосконалення кафедри у 2021 році.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 83% - 4 Голосів
Корисність матеріалу: 76.67% - 3 Голосів
Доступність матеріалу: 75% - 2 Голосів

Загальна оцінка матеріалу