Google search

Базою даних повнотекстових ресурсів ScienceDirect  від провідної платформи для вчених, викладачів, студентів, фахівців медичної галузі і R & D департаментів промислових підприємств Elsevier, сьогодні може скористатися кожен у Академії.

За наказом МОН України від 17.11.2020 №1426 «Про внесення змін до наказу Міністерства освіти і науки України від 29 травня 2020 р. № 721» та договором від 21.12.2020 №199 з Державною науково-технічною бібліотекою України ця база даних відкрита для працівників Академії.

Через базу даних ScienceDirect науковці України отримають однорічний доступ до електронних книг (майже 39 тис. видань) на платформі ScienceDirect (включно з безстроковим доступом до колекції 2088 електронних монографій 2019 - 2020 рр.), яка містить 25% світових наукових джерел. Ця мультидисциплінарна платформа забезпечує всебічне охоплення літератури з усіх галузей науки, надаючи доступ до понад 14 млн. публікацій з 2500 наукових журналів і більше 37000 книг видавництва Elsevier, а також величезній кількості журналів, опублікованих престижними науковими спільнотами.

База має інтуїтивно-зрозумілий інтерфейс, який забезпечує дослідникам доступ до повних текстів в форматі PDF і HTML  і надає гіперпосилання на цілий ряд науково-технічних і медичних статей на платформах інших видавництв. Платформою ScienceDirect користуються більш ніж в 70 країнах. Щомісяця з неї скачується кілька мільйонів статей, при цьому зміст платформи поповнюється щодня. ScienceDirect є найефективнішою і повною електронною інтерактивною системою, що дозволяє знайти і оцінити якісну науково-технічну і медичну інформацію.

Окрім річного доступу до ScienceDirect, до 31 травня 2021 р. українські установи отримають доступ до міжнародної наукометричної бази даних Scopus. 

Коротку інструкцію можна отримати, зареєструвавшись на комунікативній платформі BrightTALK, та переглянути організований  та  проведений раніше   за ініціативою МОН України вебінар від провідного експерта в Україні Марини Назаровець. (https://www.brighttalk.com/webcast/10439/446210?utm_campaign=communication_viewer_followup&utm_medium=email&utm_source=brighttalk-transact&utm_content=title) 

За консультаціями також можна звернутися до наукової бібліотеки НМАПО імені П. Л. Шупика у відділ наукових електронних ресурсів та інноваційних технологій [email protected] або зареєструвтись на онлайн консультацію через форму https://forms.gle/YfYmpn7GzBRVrmkc9

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 73% - 3 Голосів
Корисність матеріалу: 75% - 2 Голосів
Доступність матеріалу: 75% - 2 Голосів

Загальна оцінка матеріалу