Google search

Програма імені Фулбрайта, спонсорована урядом США та адміністрована Інститутом Міжнародної Освіти (IIE), посідає чільне місце у системі міжнародної освіти.

Узасаднена ідеєю взаємодії та взаєморозуміння й уґрунтована на пізнанні та повазі до розмаїтого світу, вона успішно діє з 1946 року, нині – більш аніж у 160 країнах світу. За час існування Програми в Україні – з 1992 року – понад 1100 українців навчалися, стажувалися, проводили дослідження у США. Понад 750 громадян США викладали в українських ВНЗ і займались науковою працею.

У рамках програми молоді вчені та викладачі Національного університету охорони здоров'я України імені П. Л. Шупика можуть скористатися  наступними грантовими можливостями.

Fulbright Research and Development Program.

Проведення досліджень в університетах США тривалістю від шести до дев'яти місяців. У конкурсі можуть брати участь особи віком до 40 років з дворічним професійним досвідом: викладачі; аспіранти та дослідники, які ще не мають наукового ступеня; кандидати наук (не пізніше 5-ти років після захисту); адміністратори вищих навчальних закладів; співробітники науково-дослідних установ; працівники громадських організацій (НДО).

Термін подання документів – 1 листопада 2021 року.

Fulbright Visiting Scholar Program.

Проведення досліджень в університетах, наукових та дослідницьких інституціях США на період від трьох до дев'яти місяців.

Термін подання документів – 15 жовтня 2021 року. 

Fulbright Specialist Program.

Українські навчальні та наукові установи можуть запросити науковців зі Сполучених Штатів на термін від 2-х до 6-и тижнів для: читання лекцій для студентів та аспірантів; участі в наукових програмах та конференціях з урахуванням попередньо узгодженого плану роботи науковця; проведення консультацій з питань адміністрування освіти для керівників та адміністраторів вищих навчальних закладів; проведення семінарів та практикумів; розробки навчальних планів/навчальних матеріалів; проведення програм, спрямованих на підвищення кваліфікації українських спеціалістів.

Документи приймають за три-чотири місяці до наміченої дати приїзду науковця.

Більш докладна інформація: https://fulbright.org.ua/ або у відділі з міжнародного співробітництва Національного університету охорони здоров'я України імені П. Л. Шупика (моб.тел.: 097-141-74-56).

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також