Google search

бпр10 - 14 березня 2020 р. Центр трансферу технологій по аддикціям в Україні та Центральній Азії (The Ukraine and Central Asia Addiction Technology TransferCenter - UCA ATTC) у співпраці з Каліфорнійським університетом Сан-Дієго (UCSD) та Каліфорнійським університетом Лос-Анджелеса (UCLA), США, розпочали навчання викладачів кафедр України в межах програми «Walk-Through for Universities on Universal Treatment Curriculum for Substance Use Disorders», Organized by Colombo Plan Drug Advisory Programme».

Метою даної програми є підготовка науково-педагогічних працівників кафедр медичних закладів вищої освіти зі всієї країни задля впровадження в їх роботу з тематикою запобігання формування розладів, пов’язаних з вживанням психоактивних речовин та супутніх станів. Від нашої Академії у тренінгу брали активну участь завідувачі кафедр психіатрії, психотерапії та медичної психології - професор Г. Пилягіна, сімейної медицина - професор Л. Хіміон, сімейної медицина та амбулаторно-поліклінічної допомоги – професор Л. Матюха, а також інші співробітники цих кафедр: професор В. Ткаченко, доценти Ю. Челядин, С. Данилюк, Л. Матвієць, асистенти О. Зубатюк, О. Кононов, Н. Малютіна. Такий потужний десант співробітників засвідчив значні можливості кафедр Академії у впроваджені набутих знань у навчальний процес як фахівців психіатрів, психотерапевтів та лікарів-психологів, так і лікарів первинної ланки  - сімейних лікарів.

В межах тренінгу, протягом п’яти днів проводилося інтенсивне навчання з використанням дидактичних матеріалів, інтерактивних вправ і практичних занять не тільки задля засвоєння новітніх знань з питань лікування та неоабілітації пацієнтів, які зловживають психоактивними речовинами, але й також задля розуміння, як використовувати різноманітні сучасні підходи у навчанні слухачів та інтернів з цих питань.

Знання та навички, отримані на тренінгу, на кафедрі психіатрії, психотерапії та медичної допоможуть оновити матеріали циклу ТУ «Інтеграція сучасних наукових знань в сферу профілактики та лікування розладів, пов’язаних з вживанням психоактивних речовин та коморбідних станів». А також ми плануємо розробити нові програми циклів ТУ «Мотиваційне інтерв’ю в практиці лікарів-психологів», «Необілітація пацієнтів, які зловживають психоактивними речовинами, в психотерапевтичній практиці».