Google search

Серед наукових пріоритетів кафедри хірургії та судинної хірургії НМАПО імені П.Л. Шупика - впровадження існуючих та розробка нових хірургічних технологій в малоінвазивну хірургію варикозної хвороби вен нижніх кінцівок та її ускладнень (венозні трофічні виразки), які дозволяють забезпечити швидку післяопераційну реабілітацію, відновлення та повернення до звичного стилю життя.

Саме з урахуванням цих пріоритетів та сучасних трендів в малоінвазивній хірургічній флебології побудована програма нового, практично-орієнтованого циклу тематичного удосконалення «Сучасні малоінвазивні методики в флебології», що розпочався 10 березня 2020 року на кафедрі хірургії та судинної хірургії.

Програма циклу насичена сучасним лекційним та відео-матеріалом за результатами останніх міжнародних протоколів та стандартів, практичними заняттями в операційній, майстер-класами живої хірургії за участю як співробітників кафедри (професор С. Саволюк, доцент В. Ходос, асистент В. Горбовець), так і участю слухачів циклу тематичного удосконалення для отримання максимальної ефективності щодо набуття навиків роботи з технологією ендовенозного біозварювання в хірургічному лікуванні варикозної хвороби та її ускладнень (венозні трофічні виразки), в тому числі ургентні (гострий висхідний тромбофлебіт).

Програмний навчальний матеріал носить інноваційний характер, а тому є цікавим та актуальним, оскільки узагальнює набутий кафедральний досвід щодо методології рутинного застосування ендовенозного біозварювання в хірургії варикозної хвороби та є науковою основою для написання дисертаційних робіт, які вже захищені (асистент В. Горбовець – науковий керівник: професор С. Саволюк) та виконуються аспірантами кафедри – Р. Геращенко (науковий керівник: доцент В. Ходос), А. Глаголєвої та А. Дембіцького (науковий керівник: професор С. Саволюк).