Google search

Під час карантину кафедра дитячої анестезіології та інтенсивної терапії повністю перейшла на дистанційний формат навчання. Слід зауважити, що кафедра вже має досвід використання такої форми освіти для проведення занять зі слухачами циклів тематичного удосконалення та транслювання вебінарів.

Для комунікації зі слухачами і проведення лекцій та семінарів в дистанційному режимі застосовується програма GoToMeeting. Використання даного сервісу дає можливість в режимі реального часу під час проведення заняття демонструвати презентацію, вести діалог між викладачем та слухачами, обмінюватися думками в чаті. Для втілення навчального процесу на віддаленні для слухачів особливе значення набуває спілкування з викладачами та обговорення у режимі реального часу.

Крім того, навчальний процес передбачає самостійне вивчення окремих тем. Для цього слухачі отримують завдання та теми для самостійного вивчення з наступним письмовим наданням відповідей на контрольні запитання. Під час сесій on-line проводитися обговорення завдань, які слухачі вивчали самостійно. Планова тематика занять була розширена за рахунок тем, присвячених особливостям проведення інтенсивної терапії у пацієнтів з вірусною пневмонією та розбір сучасних рекомендації щодо надання невідкладної допомоги та інтенсивної терапії хворим на COVID-19.