Google search

Міністерство освіти, науки і технологогічного розвитку Республіки Сербія оголосило конкурс на призначення стипендій Уряду Республіки Сербія для іноземних громадян, на підставі міжнародних договорів та програм співпраці у сфері освіти, у начальному 2020/2021 році. Участь у конкурсі можуть взяти аспіранти й молоді вчені, що представляють НМАПО імені П.Л. Шупика.

Для кандидатів з України передбачені стипендії для вдосконалення тривалістю 20 місяців (найкоротший термін – 3 місяці, найдовший – 12 місяців).

Сербська сторона готова прийняти до 20-ти студентів для здобуття базової вищої освіти (бакалаврат) та на навчання в магістратурі у закладах вищої освіти, а також до 5-ти студентів для навчання в аспірантурі. Стипендія включає безкоштовне навчання, виплату стипендії у розмірі 15000 динарів на місяць, безкоштовне проживання та харчування в студентських гуртожитках, безкоштовну ностритифікацію дипломів середньої школи та закладів вищої освіти тощо. Детальніші умови можна переглянути за посиланням: http://www.kiev.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/Uslovi_konkursa-UKR.PDF

Реєстраційний бланк можна завантажити за посиланням: http://www.kiev.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/Stipendije_prijava.pdf

Усі документи подаються англійською або сербською мовою (у разі, якщо документи подаються сербською мовою, необхідно зробити переклад на українську мову).

Заявки приймаються Міністерством освіти та науки України до 07.07.2020 р. в електронному та обов’язковому паперовому форматі у 2-х примірниках. Поштова адреса: Проспект Перемоги, 10, 01135, Київ, Україна, Міністерство освіти та науки України, Управління міжнародного співробітництва та протоколу. У електронному варіанті скановані PDF документи необхідно надіслати на електронну адресу – [email protected], зазначивши у темі листа «Стипендії на навчання в Республіці Сербія 2020/2021.