Google search

 
 

04 листопада 2021 р. Комітет Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики провів круглий стіл на тему: «Світовий досвід фортифікації борошна та аналіз його можливого впровадження в Україні».

Серед учасників круглого столу були народні депутати України, представники сфери охорони здоров’я, громадських організацій та профільних асоціацій, суб’єктів господарювання, правозахисники та активісти. Від НУОЗ України імені П. Л. Шупика участь у зазначеному заході взяв професор кафедри громадського здоров’я Іван Козярін.

Основна увага круглого столу була присвячена збагаченню борошна фолієвою кислотою (вітамін В9).

У своєму виступі професор Козярін зупинився на трьох питаннях у зв’язку з можливістю прийняття Верховною Радою України рішення щодо фортифікації борошна фолієвою кислотою: економічному, юридичному та медичному. Економічна складова буде відбиватися на ціні готової продукції, юридична – на правах громадян щодо необхідності споживання фортифікованого продукту харчування, медична – на збагаченні продукту вітаміном В9. Було зазначено, що це питання є нагальним не для всіх груп населення, а лише для критичних – перш за все жінок дітородного віку, тому потребує виваженого підходу до його вирішення з урахуванням всіх можливих позитивних і негативних результатів використання фортифікованого борошна.

Круглий стіл був важливим заходом і для широкого загалу, як один із напрямів профілактики фолатного дефіциту в продуктах харчування для населення України.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також