Google search

19 лютого 2020 року в місті Києві на базі Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика відбулася Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція «YOUNG SCIENCE 2.0».

У конференції в якості спікерів взяли активну участь молоді вчені зі всієї України. Аспіранти, докторанти, клінічні ординатори, інтерни висвітлили свої наукові досягнення та практичні здобутки з різних напрямків медицини.

Наукова програма секційних засідань була насичена та структурована за окремими напрямками та спеціальностями. Перша секція була присвячена проблемам терапії, педіатрії, акушерства та гінекології, лабораторної та інструментальної діагностики, фармації та організації охорони здоров’я. Друга секція зосередилась на хірургії, невідкладній допомозі, анестезіології та інтенсивній терапії. Третя секція була присвячена психіатрії, неврології, наркології, судовій медицині, філософії та стоматології.

Саме на хірургічній секції виступив лікар-хірург, аспірант кафедри хірургії та судинної хірургії НМАПО імені П. Л. Шупика Дмитро Завертиленко з науковою доповіддю: «Лапароскопічна гастроплікація з превентивною фундоплікацією за NISSEN в умовах протоколу Enhanced recovery after surgery в лікуванні хворих на ожиріння та метаболічний синдром» (науковий керівник – професор Сергій Саволюк). Окрім того, що матеріали висвітлені в доповіді є частиною дисертаційних досліджень аспіранта, сама робота є квінтесенцією основних напрямків роботи кафедри.

Доповідь викликала жвавий інтерес та дискусії в слухачів конференції, а також була відзначена дипломом І ступеню.

Конференція молодих вчених щороку вражає великою кількістю та високою якістю науково-практичних здобутків учасників.

.