Google search

19 лютого НМАПО імені П. Л. Шупика провела Всеукраїнську науково-практичну конференцію для молодих учених «YOUNG SCIENCE 2.0». Кафедру патологічної та топографічної анатомії факультету підвищення кваліфікації викладачів представляла аспірант Анна Городецька, яка виступила з доповіддю «The pathomorphological diagnostics actuallity of types of immunocomplex kidney damage among patients with HIV infection and co-infection HIV\HCV».

Аспірант взяла участь у секції «Хірургія, невідкладна допомога, анестезіологія та інтенсивна терапія». Причому доповідь і тези для публікації подано англійською.

У своєму виступі Анна Городецька запропонувала для ознайомлення результати дисертаційного дослідження про морфологічні особливості ураження нирок пацієнтів із ВІЛ-інфекцією та ко-інфекцією ВІЛ\ВГС. Дослідження виконувалось на клінічній базі Київської міської клінічної лікарні № 5 та кафедрі патологічної та топографічної анатомії під керівництвом завідувача кафедри професора Олени Дядик. Висвітлено аспекти мікроморфологічної картини при дослідженні гломерулярного апарату та змін у канальцях нирок, виявлених під час гістологічних та імуногістохімічних досліджень з демонстрацією мікропрепаратів. Після виступу відбулась дискусія, в якій взяли участь керівники секції.

Приємно відмітити, що за результатами роботи секції аспірант кафедри патологічної та топографічної анатомії - Анна Городецька була відзначена дипломом ІІ ступеня. Як і в минулі роки кафедра та факультет наслідують кращі науково-педагогічні традиції у підготовці молодих учених до публічного представлення результатів наукових досліджень.