Google search

Епідемічна ситуація в країні у березні змінила багато планів. Але, як і було заплановано, засідання Клубу сімейного лікаря, терапевта, кардіолога під егідою НМАПО імені П.Л. Шупика та ГО «Асоціація серцево-судинної допомоги сімейної медицини» за участю кафедри кардіології  відбулися вчасно.

Заходи відбулися в онлайн форматі на платформі Zoom. Учасниками засідання Клубу стали більше 1000 лікарів м. Маріуполя, Кіровоградської області та м. Кропивницький.

Всі конференції починалися лекцією з оновлених даних щодо проблем COVID -19, тому що сьогодні - це найважливіші питання, які хвилюють лікарів.

Крім того, для лікарів були проведені майстер-класи: проф. М. Долженко «COVID -19: суперечливі питання в лікуванні артеріальної гіпертензії», проф. Л. Міщенко «Принципи статинотерапії у хворих на артеріальну гіпертензію в світі рекомендації 2019 року», проф. М. Долженко «Порушення ритму серця внаслідок лікування COVID 19», проф. В. Потабашного «Судинний вік і сучасні можливості його корекції», д.мед.н. Л. Осипової «Часто та тривало хворіючий пацієнт. Як запобігти ускладненню», ас. Л. Конопляник «Особливості лікування коморбідних пацієнтів з артеріальною гіпертензією», проф. С. Симонова «Коли потрібні антибіотики резерву при негоспітальній пневмонії на амбулаторному етапі» та інші.

Спікери та слухачі разом ставили діагноз пацієнтці, дискутували, розраховували швидкість клубочкової фільтрації, розглядали типові лікарські помилки та обговорювали спірні питання. Лікарі висловлювали подяку за можливість отримати сучасні знання в теперішніх умовах.