Google search

Вже другий рік поспіль кафедра неонатології проводить науково-практичну конференцію, присвячену мультидисциплінарному підходу в неонатології з запрошенням акушерів-гінекологів, педіатрів, фахівців пренатальної діагностики, неонатологів.

Цьогоріч ця непересічна подія «Клінічні випадки в неонатології – мультидисциплінарний підхід» відбулась 29 травня в режимі онлайн-конференції з підключеннями з різних міст та країн.

Завідувачка кафедри неонатології НМАПО імені П. Л. Шупика, чл.-кор. НАМН України, проф. Є. Шунько розпочала конференцію з висвітлення клінічних питань неонатології в сучасних умовах та особливостей прийняття рішень задля найкращого прогнозу розвитку дітей.

Декан педіатричного факультету НМАПО імені П. Л. Шупика проф. М. Маменко висвітлила надзвичайно актуальне питання амбулаторного спостереження за новонародженими та дітьми першого року життя в умовах пандемії COVID-19.

Доцент кафедри О. Костюк, яка зараз перебуває на стажуванні в Університеті Пенсильванії у США, поділилась досвідом застосування донорського грудного молока у дитячій лікарні Філадельфії.

О. Сусідко з Дніпра представила доповідь про важливість взаємодії з фахівцями пренатальної діагностики та продемонструвала фільм про досягнення фетальної хірургії в Україні.

Голова ГО «Асоціація батьків передчасно народжених дітей «Ранні пташки» представила втілений ними проєкт щодо онлайн підтримки батьків та розвантаження лікарів.

Завдяки технологіям дистанційної освіти, досвід мультидисциплінарної команди фахівців мали змогу отримати лікарі з різних куточків України.