Google search

19 травня у всьому світі відзначають День запальних захворювань кишечника, тому кафедра терапії взяла активну участь у проведенні науково-практичної конференції з міжнародною участю, присвяченій цій події.

Конференція проходила 18 - 21 травня 2020 року при підтримці асоціацій, які вивчають запальні захворювання кишечника: Української гастроентерологічної асоціації та Асоціації дієтологів України. Зареєструвались більш ніж 2500 слухачів з 5 країн. Зважаючи на карантин, конференція проходила в онлайн режимі. Зважаючи на карантин, конференція проходила в онлайн режимі.

Участь у роботі цього заходу взяли провідні фахівці у галузі захворювань кишечника, доповідачі представляли не тільки свої наукові розробки, а також аналізували міжнародний досвід та стандарти діагностики і лікування кишкової патології. На конференції було проведено майстер-класи по діагностиці та диференційній діагностиці функціональних та запальних захворювань кишечника у дорослих та дітей. Професор А. Дорофєєв провів майстер-клас «Роль мікробіоти у розвитку запальних захворювань кишечника та дивертикулярної хвороби». Учасники мали можливість задавати питання доповідачам і отримали на них вичерпні відповіді.