Google search

Уряд затвердив ініційоване Міністерством охорони здоров’я рішення про продовження карантину до 28 лютого 2021 року з посиленням обмежень на період з 8 до 24 січня. 

Зазначимо, що Кабінет Міністрів дозволив ресторанам і кафе працювати до 7 ранку в новорічну ніч – з 31 грудня на 1 січня. Раніше їм дозволено було працювати тільки до 01:00 через карантин. 

Про це йдеться в постанові Уряду №1301 від 23 грудня, оприлюдненій на Урядовому порталі. 

Зараз (до 28 лютого 2021-го включно) в Україні діє загальнодержавний карантин з обмеженнями «помаранчевої» зони.

Крім того, з 19 грудня в Україні діють додаткові обмеження. Відповідно до них, заклади харчування можуть працювати до 23:00, але з проведенням розрахункових операцій до 22:00.

Водночас в період з 00:00 годин 8 січня 2021 року до 00:00 годин 25 січня на території України діятимуть посилені карантинні заходи. Обмеження стосуватимуться роботи закладів громадського харчування (крім адресної доставки замовлень та замовлень на винос), розважальних закладів, закладів торгівлі непродовольчими товарами; роботи закладів культури і проведення культурних масових заходів.

Також буде обмежено роботу спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів, проведення масових заходів, крім організації гірськолижного дозвілля (без роботи закладів громадського харчування та продажу алкогольних напоїв).

Дозволяється організація «новорічних ялинок» без концертів, проведення офіційних спортивних заходів без глядачів. Не дозволятиметься діяльність непродовольчих ринків, відвідування закладів освіти, крім дитсадків.

Водночас на час дії посиленого карантину не передбачається обмеження роботи громадського транспорту — як міського, так і міжміського сполучення.

Також буде дозволено роботу закладів торгівлі продуктами харчування, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни, засобами зв’язку, ветеринарними препаратами, кормами. Торговельна діяльність іншими групами товарів може відбуватись із здійсненням адресної доставки замовлень. Передбачається, що працюватимуть АЗС, фінансові установи, оператори поштового зв’язку, а також заклади медичної практики, ветеринарної практики, заклади з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів. Перукарні та салони краси можуть працювати за попереднім записом.

Міністр охорони здоров’я зазначив, що МОЗ рекомендує всім установам та організаціям, які мають таку можливість, на період з 8 по 24 січня перейти на дистанційний режим роботи.

Джерело: https://moz.gov.ua/

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 30% - 2 Голосів
Доступність матеріалу: 39.67% - 3 Голосів

Загальна оцінка матеріалу