Google search

РОЩІНА (Мацидонська) Галина Федорівна – доцент кафедри акушерства та гінекології № 1 (з 1994 р.), кандидат медичних наук.

Закінчила Чернівецький медичний інститут 1969-1975 рр. Отримала диплом з відзнакою і рекомендацію на наукову роботу. Пройшла спеціальну клінічну ординатуру з вивченням французької мови для роботи за кордоном у Київському медичному інституті.  Навчалась в заочній аспірантурі у НДІ ПАГ.  

Практична робота (1976-1991): Хмельницька область – державний розподіл після закінчення ВУЗу, Алжир – за направленням МОЗ СРСР, пологовий будинок №1 міста Чернівці – від лікаря ординатора до завідувача акушерським відділенням. 

Викладацька робота у вищих учбових закладах – Чернівецький   медичний інститут (1991-1994), Національна медична академія післядипломної освіти імені П. Л. Шупика кафедра акушерства і гінекології №1 (1994 – по теперішній час). З 1999 року керівник циклу тематичного удосконалення «Ендокринологія в акушерстві та гінекології» на кафедрі акушерства і гінекології №1.

Наукова робота: кандидат медичних наук, доцент кафедри. Автор більше 100 наукових праць, постійний доповідач і учасник національних та міжнародних конгресів. 

Практична робота: куратор гінекологічного відділення дорожньої клінічної лікарні №1 – клінічної бази кафедри акушерства і гінекології №1 НУОЗ України імені П. Л. Шупика. Хірургічна практика охоплює всі види гінекологічних  та акушерських операцій та маніпуляцій, операції лапаротомним та лапароскопічним доступами, реконструктивно-пластичні операції при міомах матки для відновлення репродуктивної функції. Медикаментозне лікування гінекологічної ендокринної патології, неплідності, міом, ендометріозу, застосування гірудотерапії в гінекологічній практиці, супровід вагітності.