Google search

Калюжна Лідія Денисівна закінчила з відзнакою Київський медичний інститут в 1962 році за спеціальністю «лікувальна справа». З 1965 р. працює на кафедрі дерматовенерології (аспірант, асистент, доцент, завідувач кафедри).

Протягом 30 років завідувала кафедрою з початку дитячої дерматовенерології, а потім дерматовенерології.

Має вищу кваліфікаційну категорію з дерматовенерології та дитячої дерматовенерології. Лікарський стаж 61 р., доктор медичних наук за спеціальністю 14.01.20 – шкірні та венеричні хвороби.

Протягом 20 років була головним спеціалістом МОЗ України за фахом «Дерматовенерологія» та «Дитяча дерматовенерологія».

Протягом 10 років була експертом ДАК України.

Протягом 2 років була головою спеціалізованої вченої ради Д 26. 613.03 за спеціальностями 14. 01. 20 «Шкірні та венеричні хвороби№, 14. 01. 25 «Судова медицина» та 14. 01. 39 «Клінічна та лабораторна діагностика».

Є автором 601 друкованої праці, в тому числі 3 підручників, 3 атласів, 6 посібників. Підготувала 40 докторів та кандидатів наук.

Є очільником наукової школи НУОЗУ імені П.Л.Шупика «Дерматовенерологія".

 Є членом редакційних колегій журналів «Український журнал дерматології, венерології та косметології», «Астма та алергія», «Дерматолог».

Організатор та очільник першої в НУОЗУ телемедичної «Української школи атопічного дерматита», яка провела 70 професійних зустрічей. Започала щорічні наукові коференції з дерматовенерології, організувала та проводила шорічні українські конференції «Наукові досягнення молодих дерматовенерологів». 

Заслужений діяч науки і техніки України. Має почесну грамоту Верховної Ради України.

Є поважним членом Поважної ради відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден святого Пантелеймона».

Є членом Української асоціації лікарів дерматовенерологів та косметологів», багаторічним членом Європейської академії дерматології та венерології.