Google search

10 - 11 червня відбулася багатодисциплінарна онлайн-конференція з діагностики та сучасного лікування серцевої недостатності «Heart Failure Deep Dive». Ініціаторами цього науково-освітнього проекту національного рівня стали співробітники Інституту серця МОЗ України та розташованих на цій клінічній базі кафедр НМАПО імені П. Л. Шупика. Загалом, у конференції-марафоні, який тривав 11 годин, взяли участь понад 1200 лікарів різних спеціальностей з усіх регіонів України.

https://www.nuozu.edu.ua/images/Novosti/15_06_20-10.jpg

Конференцію відкрив проблемною лекцією Генеральний директор Інституту серця МОЗ України, завідувач кафедри, кардіохірургії, рентгенендоваскулярних та екстракорпоральних технологій член-кореспондент НАМН України професор Б. Тодуров. Він розповів про можливості використання останніх досягнень у галузі, зокрема, імплантації механічних пристроїв для підтримки кровообігу і трансплантації серця. Керівники відділень Інституту серця та співробітники кафедр Академії спеціально підготували різноманітну лекційну програму та продемонстрували чимало клінічних прикладів. Було глибоко розглянуто новітні аспекти імплементації стандартів діагностики та лікування серцевої недостатності (О. Жарінов), рідкісних некоронарних уражень міокарда (Д. Рябенко), клапанної патології (Н. Понич), венозного тромбозу і тромбоемболії легеневої артерії (Л. Ткаченко), ендоваскулярних втручань (А. Хохлов), ресинхронізуючої терапії (Я. Скибчик), екстракорпоральної мембранної оксигенації крові (О. Дружина), протезування клапанів серця (В. Дем’янчук), заходів профілактики (Н. Суслова) тощо. Слухачі отримали вичерпні відповіді кожного доповідача на численні питання аудиторії та модераторів конференції.

 

Успішний досвід проведення онлайн-конференції і майстер-класу стане основою для підготовки нових короткотривалих курсів тематичного удосконалення лікарів із сучасних проблем функціональної діагностики, кардіології і кардіохірургії на кафедрах Академії.