Google search

6 - 8 червня 2020 р. відбувся Конгрес EAACI Digital 2020. Кафедра фтизіатрії та пульмонології Інституту сімейної медицини Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика взяла активну участь у роботі Конгресу..

Алергічні захворювання (АЗ) для охорони здоров’я багатьох країн світу набули статусу проблеми пандемічного масштабу, адже вже зараз кількість таких пацієнтів в Європі становить близько 150 млн. осіб при прогнозах на наступне десятиріччя на рівні понад 250 млн. осіб. Саме проблемам діагностики, лікування та профілактики АЗ й була присвячена робота Конгресу EAACI. Дана організація - найпотужніша та найчисленніша професійна спільнота алергологів, клінічних імунологів та аеропалінологів Європи. Станом на 2020 рік академія нараховує більше 50 національних спілок, 12 тис. членів з 125 країн світу.

Конгрес EAACI є подією, яка щорічно проводиться в різних країнах Європи та збирає 8 - 10 тис. делегатів; подією, яку науковці та практичні лікарі з різних куточків світу з нетерпінням очікують для презентації досліджень або поповнення скарбнички знань останніми досягненнями в галузі алергології та клінічної імунології. У цьому році щорічний Конгрес, у зв’язку з карантинними заходами, став цифровим і зібрав понад 8 500 делегатів із 124 країн світу. Розкриття ключових тем діагностики, лікування та профілактики алергічних захворювань та бронхіальної астми на щорічному Конгресі EAACI перетворилося на багатодисциплінарний форум для алергологів, пульмонологів, оториноларингологів, дерматологів, терапевтів, педіатрів, гастроентерологів, клінічних імунологів та лікарів первинної медико-санітарної допомоги.

Співробітники кафедри фтизіатрії та пульмонології професор кафедри С. Зайков у співавторстві з колегою доцентом А. Богомоловим (Вінницький національний медичний університет імені М.І. Пирогова) представили 2 доповіді з актуальних питань діагностики медикаментозної алергії у пацієнтів з туберкульозом легень («The problem of hypersensitivity to drugs in patients with lung tuberculosis») та порівняльної інформативності лабораторних методів діагностики бронхіальної астми та алергічного риніту («Comparison of the determination of sensitization to the dust-mite allergens in patients with respiratory allergies using the multiplex microarray test and western-blot test»).

Фахівці з алергології та клінічної імунології з нетерпінням чекають наступної зустрічі на Конгресі EAACI 2021 року в Мадриді, Іспанія.