Google search

11 – 12 червня 2020 року кафедра офтальмології НМАПО імені П.Л. Шупика спільно з ГО «Асоціація дитячих офтальмологів та оптометристів України» провели науково-практичну конференцію дитячих офтальмологів та оптометристів України з міжнародною участю «Своє дитинство треба бачити `2020», яка проходила у онлайн-режимі.

На початку конференції зареєструвалися та підключилися 1218 лікарів офтальмологів, лікарів офтальмологів дитячих та оптометристів України. Протягом двох днів до конференції підключалися понад 7368 лікарів в тому числі фахівці офтальмологи з Казахстану, Латвії, Литви та Білорусії.

Мета конференції – поширення новітніх знань та навичок з офтальмології і оптометрії.

Програма конференції включала п’ять секційних засідань тематичних лекцій та 3 майстер-класи з елементами WETLAB.

Завдяки впровадженню передових технологій, протягом конференції слухачі з усіх регіонів України мали можливість підключитися до лекцій та майстер-класів провідних вітчизняних та іноземних спеціалістів із Казахстану (Asel Sharipova), Латвії (Olena Slabtsova). Пряма трансляція усіх лекцій та майстер-класів відбувалася on-line за допомогою YouTube.

Окрема увага була приділена навчанню молодих українських вчених-офтальмологів, інтернів та оптометристів. Вони мали можливість підключитися для опанування навичок з підбору контактних лінз, роботи на сучасному обладнанні для визначення синдрому червоного ока та підбору засобів корекції на спеціально відведених тематичних майстер-класах, протягом яких в онлайн-режимі були проведені жваві дискусії, розглянуті та обговорені клінічні приклади і складні випадки, надані відповіді на численні запитання.

Вперше в Україні майстер-класи на тему «Жива оптометрія. Ведення пацієнтів з амбліопією. Що важливо не упустити» та «Мистецтво діагностики червоного ока у дітей» за участю тематичних пацієнтів і одночасного підключення 750 лікарів відбулися у першій і другий день заходу.

В рамках науково-практичної конференції «Своє дитинство треба бачити `2020» прочитано ряд актових лекцій: актову відео-лекцію «Проблема глаукоми дитячого віку в Україні» (завідувачем кафедри офтальмології, головою правління ГО «Асоціація дитячих офтальмологів та оптометристів України», професором Сергієм Риковим); «Терапія складних випадків хронічних та затяжних кон’юнктивітів у дітей» (професором кафедри офтальмології Іриною Шаргородською); «Лікування травм орбіти у дітей» (професором кафедри офтальмології Оксаною Петренко).

Науково-практична конференція з міжнародною участю «Своє дитинство треба бачити `2020» стала ще одним доказом актуальності проблем аномалій рефракції, катаракти та глаукоми і, що найголовніше, усвідомлення українськими лікарями важливості ролі офтальмолога дитячого та оптометриста у лікуванні та профілактиці сліпоти від офтальмологічних захворювань у дітей.

В рамках науково-практичної конференції відбулася онлайн-нарада опорної кафедри офтальмології та представників суміжних кафедр з питань вдосконалення програм підготовки спеціалістів офтальмологів, дитячих офтальмологів та оптометристів. Проведено засідання ЕПК НАМН та МОЗ України «Офтальмологія та тканинна терапія».

Учасниками зібрання було обговорено та прийнято проєкт резолюції конференції, обговорено розробку уніфікованих клінічних протоколів та настанов – «Терапія захворювань передньої поверхні ока», «Хвороба сухого ока», «Оптометрія»; заплановано проведення науково-практичної конференції з міжнародною участю «Своє дитинство треба бачити `21»  у наступному 2021 році.

Більшість учасників науково-практичної конференції відзначили високий професійний та організаційний рівень її проведення. 

ПЕРШИЙ ДЕНЬ конференції доступний для перегляду за посиланням:

https://youtu.be/ywUHeYMWCV8 

ДРУГИЙ ДЕНЬ конференції доступний для перегляду за посиланням:

https://youtu.be/Mh9vfi4Xxq4

Підписуйтеся на наші сторінки та долучайтеся до наших груп – будьте в курсі усіх важливих новин Академії та медицини?

Instagram https://www.instagram.com/nmapo.edu.ua/
Facebook https://www.facebook.com/nmapo.edu.ua/
Telegram https://t.me/nmapo_edu_ua/
Youtube https://www.youtube.com/channel/UCJn_QiLePNlvAusGE8cws2Q
Група Випускників https://www.facebook.com/groups/nmapo.edu.ua/