Google search

Незважаючи на нові умови та обмеження, пов’язані з карантином, навчально-методична робота кафедри анестезіології та інтенсивної терапії триває. І навіть COVID-19 не став на заваді участі співробітників кафедри у навчальних заходах для лікарів України та іноземних країн.

Так, у червні завідувач кафедри професор Олег Лоскутов узяв участь у Міжнародному он-лайн семінарі «Інновації в седації», де виступив з лекцією.

А 16 червня професор кафедри Олександр Галушко був одним з доповідачів на першій з циклу онлайн конференцій «Школа інфузіології в пропедевтиці внутрішніх хвороб», виступивши з лекцією «Закони та принципи інфузіології. Просто про складне». В онлайн-лекції розглянуто основні теоретичні та практичні засади інфузійної терапії для лікарів різних спеціальностей.

Аудиторія обох конференцій склала понад 900 учасників з України, Узбекистану, Таджикистану, Азербайджану, Молдови, Киргизстану та Грузії. Слухачі мали можливість задавати питання за проблематикою доповіді безпосередньо лектору в он-лайн режимі.

На думку всіх учасників, такий формат спілкування є максимально ефективним та безпечним за умов пандемії. Крім того, он-лайн навчання дозволяє залучити до обговорення актуальних проблем теоретичної та практичної медицини максимальну кількість спеціалістів з різних країн. Тому учасники запропонували продовжувати спілкування та обмін досвідом у дистанційному форматі навіть після карантину.