Google search

23 - 24 вересня в рамках першого в Україні Міжнародного конгресу з лабораторної медицини – 2020 відбулась науково-практична конференція з міжнародною участю «Ефективність, якість та доступність сучасної лабораторної медицини в Україні».

Відкриваючи захід декан факультету підвищення кваліфікації викладачів Лариса Бабінцева зазначила, що він є визначальною подією та присвятою пам’яті завідувачки кафедри клінічної лабораторної діагностики НМАПО імені П. Л. Шупика, президента Всеукраїнської асоціації клінічної хімії та лабораторної медицини (ВАКХЛМ), національного представника України в Міжнародній та Європейській федераціях клінічної хімії та лабораторної медицини, експерта Міністерства охорони здоров’я України з клінічної лабораторної діагностики професора Ганни Луньової.

З вітальним словом до учасників конференції та словами пам’яті про людину, професіонала та друга від Академії звернулась проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи професор Раїса Моісеєнко. Від ГО ВАКХЛМ виступив голова ради Олександр Хейломський.

Приємною подією на честь вшанування пам’яті професора  Луньової стало вручення ордена «Гордість медицини України». За рішенням президії  ГО «Український медичний клуб» орден вручено президентом організації, відповідальним секретарем Світової федерації українських лікарських товариств Іваном Сорокою.

Всі присутні також вшанували пам’ять Ганни Луньової хвилиною мовчання.

Усі заходи конференції проходили із дотриманням норм санітарної безпеки, дистанції між присутніми та маскового режиму. Враховуючи зацікавленість спеціалістів галузі в перший і другий день відбувалась онлайн трансляція подій із зали засідань, у другий день більшість учасників і доповідачів брали участь дистанційно.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 83.33% - 3 Голосів
Корисність матеріалу: 83.33% - 3 Голосів
Доступність матеріалу: 83.33% - 3 Голосів

Загальна оцінка матеріалу