Google search

 
 

На кафедрі акушерства, гінекології та перинатології НУОЗ України імені П. Л. Шупика спільно з Медико-біологічним центром «Геном» у 2021 році будуть проведені цикли тематичного удосконалення (ТУ) «Комплексна пренатальна діагностика вроджених вад розвитку плода в першому триместрі вагітності» та «Комплексна пренатальна діагностика у II—III триместрах вагітності» (для лікарів акушерів-гінекологів, лікарів ультразвукової діагностики, генетиків).

Мета циклів: удосконалення знань та навичок слухачів з питань комплексної пренатальної діагностики вродженої та спадкової патології плода під час вагітності. 

Основні питання курсу удосконалення лікарів наступні. Розглядатимуться методологія проведення комплексної пренатальної діагностики відповідно до триместрів вагітності; алгоритми проведення першого та другого пренатальних скринінгів з подальшим розрахунком індивідуального перинатального ризику за міжнародними стандартами; інтерпретація результатів ультразвукових досліджень та біохімічного скринінгу. Будемо говорити про медико-генетичне консультування вагітних жінок з високим генетичним ризиком; мультидисциплінарний підхід до постановки і верифікації пренатального діагнозу. На порядку денному також прогнозування перинатальних ускладнень (прееклампсія, затримка росту плода, передчасні пологи) у рамках пренатальної діагностики для профілактики материнської захворюваності та малюкової смертності та можливості й обмеження сучасних молекулярно-генетичних методів пренатальної діагностики. 

Заняття проводять:

Ольга Горбунова – завідувачка кафедри акушерства, гінекології та перинатології НУОЗ України імені П. Л. Шупика, професор

Світлана Арбузова – член-кореспондент НАМН України, професор кафедри акушерства, гінекології та перинатології НУОЗ України імені П. Л. Шупика, директор КНП «Східно-Український спеціалізований центр медичної генетики та пренатальної діагностики»

Маргарита Ніколенко – лікар-генетик, доктор медичних наук, викладач кафедри акушерства, гінекології та перинатології НУОЗ України імені П. Л. Шупика, директор МБЦ «Геном»

Олександр Краснов – лікар ультразвукової діагностики, кандидат медичних наук, викладач кафедри акушерства, гінекології та перинатології НУОЗ України імені П. Л. Шупика, головний лікар МБЦ «Геном» 

Тривалість циклу: 39 годин. 

Після проходження курсу лікарі отримують офіційне посвідчення НУОЗ України імені П. Л. Шупика, яке дає 25 балів для системи безперервного професійного розвитку лікарів. 

Розклад циклів ТУ на 2021 рік: 

15—20 березня — «Комплексна пренатальна діагностика у ІІ—ІІІ триместрі вагітності»

24—29 травня — «Комплексна пренатальна діагностика у I триместрі вагітності»

20—25 вересня — «Комплексна пренатальна діагностика у ІІ—ІІІ триместрі вагітності»

13—18 грудня — «Комплексна пренатальна діагностика у I триместрі вагітності»  

Залишити заявки на цикл ТУ можна, написавши листа на електронну пошту: [email protected],

або за телефонами (097) 458-80-16, (099)193-57-62, (044)483-50-57

Контактна особа: Олена Гойдіна

    Оцініть матеріал

    Актуальність матеріалу: 80.67% - 3 Голосів
    Корисність матеріалу: 67% - 5 Голосів
    Доступність матеріалу: 74.25% - 4 Голосів

    Загальна оцінка матеріалу

    Читайте також