Google search

30-го листопада на кафедрі медичної статистики відбулась конференція з обміну досвідом роботи слухачів передатестаційного циклу та циклу стажування за спеціальністю «Організація і управління охороною здоров’я» (для лікарів-статистиків).

30-го листопада на кафедрі медичної статистики відбулась конференція з обміну досвідом роботи слухачів передатестаційного циклу та циклу стажування за спеціальністю «Організація і управління охороною здоров’я» (для лікарів-статистиків).
Така форма проведення підсумкових семінарських занять вже стала традиційною на кафедрі та дозволяє лікарям, по-перше, познайомитись із прогресивними напрацюваннями у різних регіонах України, а по-друге, змушує  слухачів переосмислити, систематизувати та узагальнити власний досвід роботи, а також формує навички виступу та ведення дискусії в аудиторії.

Після вступного слова завідувача кафедри професора М. Голубчикова на конференції  заслухали доповіді слухачів, серед яких найбільший інтерес викликали виступи:

завідувача відділення профілактичної організаційно-методичної роботи та епідеміологічного моніторингу і оцінки Сергія Самченко, який поділився досвідом запровадження програми Medcontrol у стаціонарі Одеського обласного центру соціально значущих хвороб, а також розрахунку вартості лікування хворих із використанням діагностично-споріднених груп (DRG);

заступника директора з організаційно методичної роботи  Українського державного медико-соціального центру ветеранів війни Людмили Мовчан, яка узагальнила  досвід організації комплексної реабілітації учасників АТО у мережі госпіталів ветеранів війни;

лікаря-методиста Ніни Бекерської, яка презентувала можливості використання автоматизованої інформаційно-диспетчерської системи «Швидка допомога» у Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф м. Києва;

лікаря-статистика Центру патології гемостазу НДСЛ «ОХМАТДИТ» Ірини  Рижак, яка поділилась досвідом застосування методики Каплана-Мейера для оцінки виживання дітей після трансплантації кісткового мозку.

Найбільш гостра дискусія розгорнулася після доповідей лікарів, які працюють на первинній ланці охорони здоров’я:

завідувача кабінету обліку та медичної статистики Алли Афтанової, яка висвітлила досвід та проблеми запровадження ICPC-2E у Ізмаїльському міському центрі ПМСД Одеської області та лікаря-статистика Руслана Солов’я, який представив результати порівняльного аналізу частки пацієнтів, які звертаються до вузьких спеціалістів з та без направлення лікарів загальної практики-сімейної медицини за матеріалами двох районів м. Києва.

У заключному слові завідувач кафедри професор М. Голубчиков подякував слухачам за цікаві доповіді, активну участь у їх обговоренні, а також відмітив, що така форма проведення семінарських занять буде реалізовуватись на кафедрі медичної статистики і в майбутньому.