Google search

29 - 30 листопада 2018 року кафедра терапії НМАПО імені П.Л. Шупика, спільно з Українською гастроентерологічною асоціацією, Асоціацією дієтологів України, Європейською організацією хвороби Крона і коліту, провела науково-практичну конференцію з міжнародною участю «Запальні та функціональні захворювання кишечника», заплановану в Реєстрі наукових медичних форумів МОЗ України на 2018 рік.

У заході взяли участь лікарі з різних міст України: Києва, Дніпра, Харкова, Полтави тощо – усього понад 250 осіб. Конференція викликала інтерес у лікарів різних спеціальностей: терапевтів, гастроентерологів, сімейних лікарів, хірургів, педіатрів, дієтологів.

Під час роботи конференції проведені секції, присвячені фундаментальним та експериментальним аспектам патогенезу, клінічним особливостям та лікувальній тактиці, диференційній діагностиці у хворих із запальними та функціональними захворюваннями кишечника. Розглянуті запальні захворювання кишечника у дітей. Відбулося засідання Української робочої групи з питань трансплантації фекальної мікробіоти. За підтримки ДУ «Інститут гастроентерології НАМН України» відбувся сателітний симпозіум: «Клінічні підходи до ведення хворих з патологією кишечника». Обговорені складні питання та клінічні випадки.

Лекції майстер-класу прочитали С. Гірі (Лейпціг) «Роль ендогенних стовбурових клітин та змін способу життя у розвитку шлунково-кишкових захворювань» та К. Малдер (Амстердам) «Імуносупресори в терапії хворих на запальні захворювання кишечника». Представлена цікава доповідь «Персоніфікований індекс оцінки стану хворих із запальними захворюваннями кишечника» (доц. Г. Бабаєва-Садігова з Баку). Доповідачі з Алмати Д. Кайбуллаєва та А. Джумабаєва познайомили учасників конференції із міжнародними стандартами та особистим досвідом біологічної терапії хвороби Крона, а також клінічними особливостями і організацією медичної допомоги при хронічних вірусних гепатитах у пацієнтів із запальними захворюваннями кишечника.

Активну участь у роботі конференції взяли професори А. Дорофєєв, Т. Звягінцева, Ю. Степанов, О. Дядик, Н. Губергріц та інші відомі вчені та науковці.

Під час заходу тривала активна дискусія та жваве обговорення проблем із актуальних питань патології кишечника. Всі учасники отримали сертифікати та інформаційні матеріали конференції.