Google search

4 жовтня 2018 року у Гонконзі розглядався звіт освітницького комітету європейської секції Міжнародного товариства хвороби Паркінсона та рухових розладів (The International Parkinson and Movement Disorder Society (MDS) за 2018 рік.

MDS - це професійна спілка лікарів, вчених та інших працівників системи охорони здоров’я, що цікавляться хворобою Паркінсона та спорідненими нейродегенеративними захворюваннями, гіперкінетичними руховими розладами та аномаліями м’язового тонусу та контролю рухів.

Засноване ще в 1985 році, товариство вже зібрало більш ніж 7000 спеціалістів, що присвятили свою освітню та дослідницьку діяльність покращенню якості допомоги пацієнтам з руховими розладами.

Доктор медичних наук, професор кафедри неврології №1 Тетяна Слободін вже багато років є членом МDS та активно розповсюджує сучасні знання і бере участь в дослідженнях, що покращують розуміння сфери рухових розладів. Доказом того стала ІІ Міжнародна конференція «Досягнення неврології» (Advances in Neurology), яка відбулася 3 - 4 квітня 2018 року в місті Києві, організацією якої займалася Тетяна Миколаївна за підтримки MDS. Вона  доклала максимум зусиль, щоб ця конференція дійсно відповідала міжнародним стандартам за рівнем проведення, сучасністю інформації, зібравши найвидатніших науковців нашої країни та закордону. Почесним гостем та лектором конференції став легендарний невролог сучасності Ендрю Ліс, директор Британського банку мозку, професор інституту неврології та нейрохірургії в Лондоні, що також є членом MDS, дослідником, видатним науковцем, автором книг та наукових статей з рухових розладів. Конференція була дійсно масштабною та справила незабутнє враження на учасників і отримала відзнаку Міжнародного товариства рухових розладів (MDS)  під час конференції у Гонконзі. У звіті освітницького комітету європейської секції MDS за 2018 рік конференція «Advances in Neurology»  була виділена, як визначна подія в неврологічному світі, що безперечно підкреслює її цінність для наукового суспільства. Праця наших науковців стає все більш помітною серед наукової еліти світу і покращує якість медичної допомоги до відповідності світових стандартів сфери охорони здоров’я.