Google search

Професор кафедри неонатології А. Писарєв взяв участь у 10-й конференції «Досконалість у педіатрії», яка проходила 6 - 8 грудня 2018 року в місті Прага. Ця міжнародна конференція - щорічний захід, який проводиться під егідою Інституту Excellence in Pediatrics (Швейцарія).

Конференція 2018 року охоплювала 10 субспеціальностей, які проводилися протягом 3 днів паралельно в 5 напрямах педіатрії, представники 90 держав брали участь  у 140 субсекціях з перегляду практичних рекомендацій у педіатрії, 7 професійних тренінгових курсах (майстер-класах) з питань ранньої діагностики захворювань та неонатальній секції. Також протягом конференції проводилися 7 практичних семінарів,  2 постерні огляди, 3 майстер-класи та засідання 3-ї Європейської фокусної групи сприяння імунізації. 

Професор А. Писарєв на 2 день конференції представляв стендову доповідь від групи авторів кафедри неонатології «Перинатальні фактори, які впливають на розвиток РДС у пізно недоношених дітей». Проблема пізно недоношених дітей, яка була представлена в доповіді, в усьому світі викликає значний інтерес, що обумовило велику зацікавленість отриманими на кафедрі результатами.

Сучасними напрямами розвитку неонатології, як субспеціальності загальної педіатрії, вважають ранню діагностику остеопатій та порушень фосфорно-кальцієвого обміну, орфанних та алергічних захворювань, лікування респіраторного дистресу із прогнозуванням наслідків, впровадження в пренатальну діагностику інформаційних технологій водночас з персоніфікованим підходом. Отримані новітні клінічні рекомендації будуть включені в навчальний процес на кафедрі неонатології, що дозволить підвищити якість підготовки фахівців за спеціальністю.