Google search

19 – 20 жовтня 2018 року у Тернополі проводилася Всеукраїнська науково–практична конференція з міжнародною участю для лікарів–психіатрів, дитячих психіатрів, психотерапевтів, психологів «Актуальні питання неврології, психіатрії, наркології та медичної психології». До участі в роботі були запрошені науковці та практикуючі лікарі з усієї України.

На конференції висвітлювали проблемні питання, пов’язані з діагностичними, терапевтичними та реабілітаційними аспектами у неврології, психіатрії, наркології та медичній психології, з використанням сучасних діагностичних та лікувальних технологій у медичній діяльності закладів охорони здоров’я, а також в науковій діяльності.

Захід проходив на базі Тернопільської обласної клінічної комунальної психоневрологічної лікарні та присвячений 60–річчю Тернопільської обласної клінічної комунальної психоневрологічної лікарні і 60–річчю кафедри неврології та кафедри психіатрії, наркології та медичної реабілітації ДВНЗ «Тернопільський державний медичний університет імені І. Я. Горбачевського МОЗ України».

Професор О. Ткаченко, завідувач кафедри неврології №2 НМАПО імені П. Л. Шупика, представила слухачам доповідь на тему «Клінічні та діагностичні характеристики паранеопластичних неврологічних синдромів». У ній доповідач окреслила важливість цієї проблеми, зважаючи на поширеність онкологічних захворювань та зростання частоти ураження нервової системи при даній патології. Професор окреслила труднощі у діагностиці у зв’язку з частою маніфестацією пухлин саме з неврологічних синдромів (поліневритичного, міопатичного, міастенічного). Олена Василівна наголосила на необхідності тісної співпраці між лікарями-неврологами, онкологами та радіологами для своєчасного виявлення й лікування онкологічної патології.

Увечері 19 жовтня у Тернопільському в обласному драматичному театрі відбулися урочистості з нагоди 60-ти річчя Тернопільської комунальної клінічної психоневрологічної лікарні.