Google search

З благодійним візитом 19 грудня 2018 р. в День Святого Миколая завітали до обласного дитячого будинку «Надія»  м. Прилуки (Чернігівська область) представники НМАПО імені П. Л. Шупика на чолі з професором Олегом Шекерою. Академію представляли Анатолій Жестерьов,  Олександр Савицький, Ольга Гайова, Катерина Ульянкина, Катерина  Юрченко, Марія Тимченко, Костянтин Яцик, Іванна Кизима, Юлія Сіваченко.

Наш благодійний захід, окрім Академії, був підтриманий різними організаціями - Прилуцьким осередком Чернігівського земляцтва у м. Києві було надано автобус «Мерседес» (Павло Кривонос та Микола Гордієнко), багато подарунків надали – Ротарі клуб «Київ – Софія» (Богдан Кавулич) та родина Маргарити та Михайла Валявских (компанія «Starmax»), співробітники компанії «Данон Україна» (Оксана Кондратюк), Наталія Меда (Університет банківської справи НБУ) – координатором з цього питання була Наталія Гріцова, фірма «Nutricia» – координатор Валентина Корнєва.

У самій Академії було організовано та проведено благодійний збір коштів для закупівлі подарунків та необхідних речей для дітей з дитячого будинку «Надія», особливо хочеться відзначити весь керівний склад та управління Академії, інститутів, факультетів, а також Юрія Вороненка, Юрія Вдовиченка, Раїсу Мойсеєнко, Наталію Савичук, Ольгу Проценко, Юрія Соханя, Олександра Толстанова, Миколу Пономаренка, Марину Маменко, Ларису Бабінцеву, Олену Дорошенко, Лідію Суслікову, Віктора Трохимчука, Тетяну Марушко, Ольгу Вернер, Віталія Біду, Наталію Харченко, Олександра Ковальчук, Анатолія Жестерьова, Бориса Маньковського, Галину Білоклицьку, Івана Зозулю, Ларису Матюху, Леоніда Стаднюка, Галину Бекетову, Юрія Фещенко, Геннадія Чуприну, Людмилу Хіміон, Юрія Губського, Олену Охотнікову, В’ячеслава Мішиєва, Олександра Дуду, Єлизавету Шунько, Ярослава Фелештинського, Надію Руденко, Георгія Рощіна, Ірину Хоменко, Ганну Луньову, Марину Тріщинську та Інну Кулаковську.

Згідно традиції, 12 грудня 2018 р. студентське самоврядування Академії провело благодійний Різдвяний ярмарок. Аспіранти, клінічні ординатори та лікарі-інтерни Інституту сімейної медицини, педіатричного факультету та факультету підвищення кваліфікації викладачів представили смачні та креативні товари, виготовлені власними руками. Родзинками ярмарку були - домашній «Узвар від Діда», запашні «кексики» та печиво. Також популярністю користувалися асорті з сухофруктів, фруктові букети та новорічна атрибутика. Зібрані кошти студентське самоврядування передали до загальної суми благодійного збору Академії - дітям дитячого будинку «Надія».

17 грудня 2018 р. представники Інституту сімейної медицини НМАПО імені П. Л. Шупика Олег Шекера, Ольга Гайова та Анатолій Жестерьов, за підтримки Юрія Соханя (виділено мікроавтобус), на зібрані благодійні кошти придбали багато необхідних речей дитячому будинку «Надія», а саме: плазмовий телевізор, 5 електричних настінних обігрівачів, 2 електричних чайника, 10 пледів, рушники, іграшки та солодкі подарунки, а також необхідні речі для діток віком до 6 років.

По приїзду до маленьких діточок,  головний лікар дитячого будинку Надія Ющенко, інші працівники та особливо дітки були щиро раді нашому візиту. На святковому концерті з приводу Дня Святого Миколая маленьким артистам Олег Шекера, у ролі Святого Миколая, та студентське самоврядування вручили бажані подарунки. Радість, яку ми побачили в очах цих дітей була ще одним доказом того, що ми робимо все правильно і не дарма.

Працівники дитячого будинку «Надія» провели для нас екскурсію по будинку та познайомили з дітками. Спочатку вони придивлялись до нас, сидячи тихенько, а потім почали підходити, гратися, йти на руки. Ми зрозуміли, що ми не можемо змінити їхнього минулого, але ми можемо допомогти їм відчути себе потрібними членами суспільства, віддати їм свою увагу і теплоту та подарувати незабутні теплі емоції. Саме так ми і зробили.

Окрім того, наша делегація не заплановано відвідала ще один дитячий будинок у м. Прилуки та привітала маленьких діток.

Найпростіше було організувати поїздку та зібрати допомогу, найважче - повертатись з дитячого будинку додому, адже за дуже короткий час ці діти стають, як рідні, і дуже важко від того, що ми не маємо змоги кожному стати сім’єю. Відвідування дитячого будинку нікого з нас не залишило байдужими.

Дякуємо всім, хто долучився до цієї благородної справи. Допоможемо дітям разом.

Вірте у диво і самі долучайтесь до чудових справ, ставайте чарівниками.