Google search

26 грудня декан терапевтичного факультету, доцент Стелла Кушніренко, в межах контролю освітнього процесу, відвідала кафедру дерматовенерології на базі Київської міської клінічної шкірно-венерологічної лікарні.

Одночасно на кафедрі дерматовенерології проходять цикли з підготовки: 39 лікарів-інтернів І року навчання (01.09.18 - 28.02.19 рр.) і 22 лікаря-інтерни ІІ року навчання (03.12.18 - 31.01.19 рр.) за фахом «Дерматовенерологія», які згідно з робочим планом опановували наступні тематики: «Організація дерматовенерологічної допомоги. Допомога дітям, хворим на дерматози. Військова ЛТЕК та загальна ЛТЕК при дерматозах», «Особливості поліклінічного обстеження та лікування дітей, хворих на інфекційні захворювання шкіри»; цикл з підготовки лікарів-інтернів, суміжників, ЗПСМ і цикл тематичного удосконалення «Сучасні діагностика та лікування шкірних та венеричних хвороб».

Під час спілкування з лікарями-інтернами обговорювались питання професійної підготовки в інтернатурі на профільній та суміжних кафедрах, на базі стажування, підготовка і результати ліцензійного інтегрованого іспиту «КРОК 3. ЗЛП», використання системи дистанційного навчання ILIAS. З метою оцінки якості викладання за спеціальністю в інтернатурі на кафедрах НМАПО імені П.Л. Шупика проведено анкетування лікарів-інтернів.

Кафедра дерматовенерології займає позиції лідера з підготовки іноземних громадян в НМАПО імені П.Л. Шупика. На сьогодні 17 клінічних ординаторів із різних країн (Іорданія, Палестина, Ірак, Іран, Алжир, Сирія, Туреччина, Лівія, Грузія, Великобританія) опановують сучасні знання з дерматовенерології. Іноземні клінічні ординатори висловили слова вдячності за організацію освітнього процесу на кафедрі, акцентували увагу на таких корисних формах навчання, як клінічні розбори, практичні заняття на клінічних базах.