Google search

Вийшов у світ навчально-методичний посібник «Імунопрофілактика інфекційних хвороб» (ВСВ «Медицина», 2018), підготовлений авторським колективом кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології НМАПО імені П.Л. Шупика, за редакцією професора Людмили Чернишової, доцента Федора Лапія та професора Алли Волохи. Видання рекомендоване Національною технічною групою експертів з імунопрофілактики при МОЗ України та Всесвітньою організацією охорони здоров'я.

В посібнику викладено основні досягнення в імунопрофілактиці інфекційних хвороб, перспективи розвитку нових вакцин, проблеми, які трапляються в лікарській практиці. Описано методи підвищення безпечності щеплень та моніторингу проведення вакцинації. Вперше в посібнику для лікарів висвітлені питання комунікації з населенням для підвищення прихильності до вакцинації, розвінчено міфи щодо імунізації, дані практичні рекомендації з організації проведення щеплень, корисні посилання. Детально описано організацію вакцинального процесу, імунопрофілактику окремих інфекцій. Лікар будь-якої спеціальності може почерпнути корисну інформацію з питань імунопрофілактики керованих інфекцій, що стосується його фаху.

Навчально-методичний посібник «Імунопрофілактика інфекційних хвороб»  адресований лікарям усіх спеціальностей, оскільки кваліфіковане консультування з питань вакцинопрофілактики інфекційних хвороб мають здійснювати будь-які медичні працівники. Особливо актуальним це видання буде в навчанні лікарів-інтернів, слухачів післядипломної освіти, педіатрів, сімейних лікарів, дитячих імунологів, дитячих інфекціоністів і лікарів вузьких педіатричних спеціальностей, а також студентів вищих медичних навчальних закладів.