Google search

2 лютого 2019 року виповнилося 70 років з дня народження Володимира Миколайовича Коваленка - завідувача кафедри терапії та ревматології НМАПО імені П. Л. Шупика, віце-президента НАМН України, академіка НАМН України, професора, доктора медичних наук, директора ДУ ННЦ «Інститут кардіології імені академіка  М. Д. Стражеска», заслуженого діяча науки і техніки».

Вельмишановний Володимире Миколайовичу!

Ми знаємо Вас, як талановитого керівника і організатора, науковця і педагога. Ваш високий професіоналізм, виняткова працелюбність і відповідальність, відданість своїй справі здобули Вам високий авторитет і повагу серед колег. Ваш життєвий шлях сповнений сумлінним служінням своїй державі, і гідно відзначений багатьма урядовими нагородами та відзнаками.

Бажаємо Вам міцного здоров’я, щастя, подальших успіхів у Вашій відповідальній діяльності, удач у всіх починаннях, невичерпного запасу душевних та фізичних сил. Нехай тепло й увага родини, друзів та колег додають упевненості й наснаги. Добра та радості Вам, вашим рідним і близьким!

З глибокою повагою колектив кафедри терапії та ревматології НМАПО імені П.Л.Шупика. 

Академік НАМН України Володимир Коваленко є президентом Асоціації ревматологів України; почесним членом Європейської та Світової антиревматичних ліг та Американського коледжу ревматологів; повним кавалером Відзнаки Президента «За заслуги III, II та І ступеня». За значний внесок у розвиток вітчизняної медицини нагороджений медаллю імені М. Д. Стражеска. Володимир Миколайович є визнаним лідером, знаним фахівцем та науковцем в галузі терапії, ревматології та кардіології. Основні напрямки наукової і практичної діяльності В. Коваленка стосуються розробки та вивчення нових ефективних методів діагностики та лікування хворих ревматологічного профілю: розробки та вивчення впливу структурно-модифікуючих засобів, гіпоурикемічних препаратів та імунобіологічних препаратів у пацієнтів з різною патологією.

Володимир Коваленко очолює кафедру терапії та ревматології в НМАПО імені П.Л. Шупика з 2 січня 1991 року, яка є єдиною та опорною за спеціальністю - ревматологія.

Володимир Миколайович Коваленко є визнаним керівником наукової школи з ревматології про результати розробок якої багато разів доповідалось на вітчизняному та міжнародному рівнях.