Google search

У межах договору між НМАПО імені П. Л. Шупика та Казахським національним медичним університетом  до Академії завітали Ксенія Курача та Басимбек Дільбарханов, докторанти PhD за спеціальністю «Медицина» КазНМУ. Вони приїхали на стажування до свого наукового консультанта професора Ірини Мазур.

Протягом двох тижнів докторанти будуть знайомитись з методиками проведення клінічних та лабораторних досліджень хворих з захворюваннями пародонта, особливостями обстеження пацієнтів з загальносоматичними захворюваннями, порушенням метаболізму кісткової тканини, ендокринними захворюваннями.

У 2011 році професор Мазур була запрошена, як запрошений професор для читання лекцій по стоматології для студентів, інтернів, викладачів, лікарів у Казахському національному медичному університеті. Науковий напрям Ірини Мазур - комплексний підхід в проведенні досліджень хворих з захворюванням пародонта, з урахуванням загальносоматичної патології - викликав інтерес у науково-педагогічного колективу університету. У 2012 році делегація від Інституту стоматології НМАПО імені П.Л. Шупика в складі професорів А. Павленко, І. Мазур, М. Драгомирецької, В. Біди відвідали Казахський національний медичний університет у межах проведення стоматологічного конгресу, на якому учасники ознайомились з науковими доробками наших викладачів.

Реформування системи підготовки науково-педагогічних кадрів з медицини в Казахстані, перехід на PhD підготовку докторантів, який передбачає 2 консультанти від Казахстану – по стоматології та медицині, і одного іноземного консультанта по стоматології. У 2016 році для виконання PhD наукових робіт докторантів професор Мазур була запрошена, як консультант і затверджена вченою радою КазНМУ.