Google search

Асистент кафедри клінічної лабораторної діагностики к.мед.н. І. Танасійчук взяла участь в якості національного експерта у другій частині оцінювання базової ефективності та готовності п'яти пілотних лабораторій міст Києва та Одеси до акредитації відповідно до вимог стандарту ДСТУ EN ISO 15189:2015 «Медичні лабораторії.

Вимоги до якості та компетентності». Оцінювання тривало з 21 по 31 січня 2019 року на виконання завдань Проекту «Підтримка зміцнення лабораторій у країнах з обмеженими ресурсами у рамках Надзвичайної ініціативи Президента США з надання допомоги у боротьбі з ВІЛ/СНІД (PEPFAR)».

Завдання Проекту визначені Меморандумом про співпрацю між МОЗ України та  Aмериканською спілкою клінічних патологів (ASCP), як виконавцем Проекту. Оцінювання проводилось за участю міжнародних консультантів та українських експертів з клінічної лабораторної діагностики, які пройшли відповідну підготовку за структурованою програмою покращення якості «Підвищення кваліфікації лабораторій в напрямку до акредитації» (SLMTA) та є сертифікованими тренерами програми SLMTA. 

Проведене оцінювання сприятиме ефективній імплементації програм підвищення якості лабораторних послуг у пілотних лабораторіях та підвищенню обізнаності широкого загалу фахівців з питань клінічної лабораторної діагностики щодо впровадження системи управління якістю в повсякденну діяльність.