Google search

25 січня 2019 року в м. Київ відбувся Міжнародний майстер-клас «Зустріч з експертами: практичне акушерство». Ключовими моментами заходу були актуальні питання сучасного акушерства: індукція та ведення пологів, особливості індукції та стимуляції пологової діяльності на основі доказових підходів Французького коледжу акушерства та гінекології; роль акушерки в пологовому відділенні в Європі; особливості виконання кесарева розтину; профілактика та лікування післяпологових маткових кровотеч.

З доповідями  виступили  провідні акушери-гінекологи Франції та України, зокрема президент Європейської ради та Коледжу з акушерства та гінекології, професор Jacky Nizard; віце-президент Європейської асоціації акушерок Ms. Agnès Simon; голова виконавчого комітету ГО «Асоціація акушерів-гінекологів України», професор В. Камінський; професори та доценти кафедр Українського державного інституту репродуктології.

Семінар був організований за участі  ГО «Асоціація акушерів-гінекологів України», Українського державного інституту репродуктології НМАПО імені П. Л. Шупика, Центру симуляційних методів навчання  Академії, за сприяння Української мережі інтернів та молодих лікарів з акушерства та гінекології.

У роботі майстер-класу та дискусіях взяли участь понад 200 слухачів. Необхідно підкреслити актуальність анонсованих тем, високий рівень зацікавленості слухачів, продуктивну та дружню атмосферу заходу.