Google search

31 січня 2019 р. у Львові відбулась конференція «Профілактика раптової серцевої смерті. ІКД-терапія «ІКД від А до Я».

Захід організовано та проведено командою кафедри хірургії серця та магістральних судин, яка функціонує на базі ДУ «НІССХ ім. М.М. Амосова» НАМН України. В якості лекторів виступили провідні спеціалісти інституту Амосова в галузі інтервенційного та медикаментозного лікування складних порушень ритму серця - Борис Кравчук та Олексій Парацій. Конференцію організовано для кардіологів, анестезіологів, кардіохірургів та лікарів загальної практики.

Під час конференції учасники мали змогу попрацювати на двох видах тренажерів. Тренажер процедури імплантації ІКД, який симулює процес імплантації ендокардіальних електродів в порожнини серця під рентген-контролем. Тренажер–симулятор роботи імплантованого кардіовертера – дефібрилятора (ІКД), який дає змогу моделювати різні аритмії та відстежувати поведінку імплантованого приладу в реальному часі.

Застосовано новий формат освітнього процесу. Діалог і активний обмін досвідом дозволяє колегіально обміркувати практичні аспекти профілактики, діагностики та лікування раптової серцевої смерті асоційованої з життєвозагрозливими аритміями. Система інтерактивного голосування з наступним аналізом відповідей дає змогу систематизувати отримані знання. Активне спілкування аудиторії з лекторами та спільний розбір клінічних випадків дозволяє відпрацювати лікувальну тактику в неоднозначних ситуаціях. Актуальні рекомендації європейського товариства кардіологів з лікування шлуночкових аритмій представлені в послідовному викладенні. Протягом семи годин обговорено всі світові стандарти лікування, від медикаментозного до інтервенційного. Особливу увагу приділено життєвозагрозливим захворюванням серця та імплантованим кардіовертерам-дефібриляторам.

Після конференції учасники отримали сертифікати, можливість заповнити форму–відгук та записати презентації лекторів в електронному форматі.

Додатково ознайомитись з матеріалами конференції та іншими освітніми заходами кафедри можна за посиланням: scd.com.ua.