Google search

З 03.09.2018 по 06.02.2019 рр. на кафедрі оториноларингології НМАПО імені П. Л. Шупика проведено цикл спеціалізації з отоларингології для 9 слухачів з різних регіонів України. Цикл проводився за оновленими навчальним планом та програмою, що передбачають поглиблене вивчення актуальних питань отоларингології сьогодення. 

До навчального курсу ввійшли питання сучасної діагностики, консервативного та хірургічного лікування, а також заходи щодо профілактики захворювань ЛОР-органів. Зокрема, в навчальну програму включені сучасні аспекти та можливості хірургічної реабілітації слуху та ендоскопічної ринохірургії.

Опановувати спеціальність слухачам допомагали лекції провідних спеціалістів України: професорів В. Шкорботуна, Р. Абизова, доцентів О. Пелешенка, С. Самойленка, С. Лакизи, В. Кривші, В. Шкорботуна та д.мед.н. Д. Заболотної.

Слухачі циклу в повній мірі оволоділи сучасними методами профілактики, діагностики, лікування, реабілітації та диспансеризації хворих, а також навиками надання швидкої та невідкладної медичної допомоги, необхідними для самостійної роботи, успішно склали іспити та отримали посвідчення встановленого зразка.

Згідно з даними проведеного анкетування, всі слухачі засвідчили високий рівень проведення навчання на циклі спеціалізації та готовність підвищувати свої професійні якості у подальшому на кафедрі оториноларингології.

Під час заключної конференції завідувач кафедри професор Володимир Шкорботун привітав молодих колег із закінченням навчання, підкреслив важливість вивчення сучасної літератури з питань оториноларингології та безперервного оволодіння теоретичними знаннями і практичними навичками, а також побажав всім натхнення в оволодінні такою прекрасною спеціальністю, як «Отоларингологія».

У своїх виступах слухачі подякували всьому колективу кафедри і особливо своєму куратору - Лауреату Державної премії України в галузі науки і техніки, асистенту кафедри Н. Божко, а також згадали позитивні відгуки від випускників попередніх років щодо проходження навчання саме в НМАПО імені П. Л. Шупика.