Google search

Майбутнє нашої медицини – за лікарями загальної практики–сімейної медицини, адже вони, як ніхто, зацікавлені у збереженні здоров’я населення і орієнтовані насамперед на профілактику захворювань, а не на їхнє лікування. 

Звісно, мати досконалі знання у всіх напрямах медицини практично неможливо, але перевага доброго фахівця полягає в тому, що він, принаймні, може зорієнтувати людину, зрозуміти, в якій галузі лежить її проблема, і спрямувати до більш вузького фахівця. Як не дивно, але від 40 до 60 % всіх звернень до сімейного лікаря випадає на проблеми хворих зі скаргами на патологію ЛОР-органів.

11  лютого 2019 р. на кафедрі оториноларингології НМАПО імені П.Л. Шупика розпочався тижневий курс отоларингології для 15 інтернів загальної практики–сімейної медицини кафедри сімейної медицини. Молоді лікарі ознайомляться з запальними хворобами глотки та гортані, носа і приносових пазух, вуха, порушенням гостроти слуху, риногенними орбітальними та внутрішньочерепними ускладненнями, отогенними внутрішньочерепними ускладненнями, запамороченнями, травмами та сторонніми тілами ЛОР-органів, невідкладними станами в отоларингології, захворюваннями ЛОР-органів у дітей раннього віку.

Куратор курсу, Лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, асистент Н. Божко, привітала лікарів-інтернів з початком навчання на кафедрі та ознайомила з програмою навчання та організацією навчального процесу на кафедрі.