Google search

7 лютого 2019 р., в межах 1-го Українського конгресу з міжнародною участю «Інтегрована медицина та стоматологія», відбулась нарада експертів з питань профілактики стоматологічних захворювань: «Сучасні погляди на профілактику основних стоматологічних захворювань», в якій взяли участь провідні фахівці із різних регіонів Украіни (Київ, Львів, Одеса, Харків, Дніпро, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Тернопіль, Ужгород).

На цій нараді  виступила доктор медичних наук, заслужений діяч науки і техніки України, професор Т. Білоклицька з доповідю на тему «Новий спільний проект EFP і компанії Colgate, присвячений профілактиці захворювань періодонта і карієсу: Perio&Caries». 

Основна мета проекту - це поширення знань про роль мікроорганізмів в підтримці здоров'я порожнини рота, розвитку карієсу і захворювань пародонту, про вплив способу життя і системних захворювань на здоров'я порожнини рота, розвиток карієсу і захворювання пародонту, про профілактику та боротьбу з карієсом і захворюваннями пародонту на індивідуальному рівні і серед населення, а також про вплив віку на здоров'я порожнини рота, руйнування зубів і пародонту.

Реалізація цього проекту в Україні буде сприяти зниженню рівня захворюваності основними стоматологічними захворюваннями у населення різних вікових груп, починаючи з дітей і закінчуючи людьми похилого і старечого віку.