Google search

31 січня 2019 р. у м. Київ співробітники кафедри сімейної медицини та амбулаторно-поліклінічної допомоги Інституту сімейної медицини НМАПО імені П. Л. Шупика спільно із Асоціацією сімейних лікарів м. Києва та Асоціацією сімейних лікарів Київської області взяли участь у роботі семінару «Школа безперервного навчання для сімейних лікарів».

Захід пройшов під керівництвом завідувача кафедри сімейної медицини та амбулаторно-поліклінічної допомоги професора Л. Матюхи і був присвячений темі: «Покращення якості та стійкості медикаментозного підтримувального лікування в Україні».

Вступне слово взяла професор Л. Матюха, яка запропонувала увазі присутніх презентацію на тему «Залучення сімейних лікарів до надання інтегрованої допомоги наркозалежним пацієнтам для  реалізації цільової програми протидії епідемії ВІЛ-інфекції на 2017 - 2021 рр. в рамках Стратегії подолання епідемії ВІЛ-інфекції Фаст Трек (Fast-Track) у великих містах».

У продовження заходу Л. Матвієць - координатор проекту, експерт ДОЗ м. Києва за фахом «Загальна практика – сімейна медицина», к.мед.н., доцент кафедри сімейної медицини та амбулаторно-поліклінічної допомоги НМАПО імені П. Л. Шупика, презентувала присутнім сімейним лікарям доповідь «Результати впровадження ПТАО наркозалежних пацієнтів на первинній ланці надання медичної допомоги». В обговоренні теми взяли участь В. Коломієць - керівник Проекту «Покращення якості та стійкості медикаментозного підтримувального лікування в Україні», що реалізується МБФ «Альянс громадського здоров’я», І. Іванчук - начальник сектору вірусних гепатитів, замісної підтримувальної терапії та інфекцій, що передаються статевим шляхом, К. Думчев - заступник директора з наукової роботи, Українського інституту політики громадського здоров`я.

Крім того, у семінарі взяли участь завідувач кафедри інфекційних хвороб НМУ імені О. О. Богомольця, професор О. Голубовська із доповіддю «Епідемія грипу і кору. Проведення вакцинації проти кору в цей період; обговорення клінічних випадків менінгіту», яка викликала величезну зацікавленість та багато запитань з залу; а також завідувач кафедри педіатрії НМУ імені О. О. Богомольця професор Ю. Марушко із презентацією «Особливості симптоматичної терапії дитини з респіраторною патологією».

У завершення семінару керівник напрямку «Менеджмент» УАСМ К. Надутий презентував доповідь «Бізнес-планування в комунальних закладах».