Google search

У вересні цього року відбудеться черговий щорічний конгрес Європейської асоціації з вивчення цукрового діабету (EASD).

Ці конгреси традиційно є найбільш значущі і престижні наукові форуми в галузі експериментальної та клінічної діабетології, що збирають 18 - 20 тис. учасників щорічно, причому не тільки з усіх Європейських країн, а й майже з усіх країн світу.

Зазвичай дослідники надсилають для розгляду і можливого включення в програму конгресу, в якості усних або стендових доповідей, 2 - 2,5 тис. тез, з яких після ретельного рецензування в програму Конгресу потрапляє не більше половини. Для проведення такого рецензування щороку створюється Програмний комітет, до якого входять 40 провідних діабетологів з усього світу, які проводять розгляд тез по 8 категоріям. При цьому важливо підкреслити, що рецензенти не знають авторів тез і рецензування проводиться абсолютно анонімно. Кожен рецензент виставляє 1 з 5 можливих оцінок. Обсяг роботи рецензента дуже великий - потрібно прорецензувати від 200 до 400 тез. Після підрахунку середніх оцінок складається остаточна наукова програма Конгресу.

Приємно відзначити, що завідувач кафедри діабетології Інституту сімейної медицини НМАПО імені П. Л. Шупика - Б. Маньковский отримав запрошення від Виконавчого комітету (керівництва) Європейської асоціації з вивчення цукрового діабету увійти до складу Програмного комітету Конгресу в 2019 р. Це не перша участь професора Б. Маньковського в роботі Програмного комітету, що свідчить про високу оцінку його роботи з рецензування в минулі роки.

Важливо відзначити, що професор Б. Маньковский - єдиний з ендокринологів країн колишнього Радянського Союзу, запрошений до участі в Програмному комітеті Конгресу.