Google search

7 лютого у Києві підбили підсумки другого етапу програми «Сприяння інтеграційній політиці та послугам для людей з інвалідністю в Україні». Проект впроваджується Програмою розвитку ООН у співпраці з ВООЗ, Міжнародною організацією праці і партнерстві з органами державної влади України.

Основним досягненням програми стало поширення інформації про підхід, покликаний зробити предмети та послуги максимально придатними для використання всіма людьми, в т.ч. і тими, що мають особливі потреби чи інвалідність. Цей підхід отримав назву «універсальний дизайн».

На думку Наталі Скрипки, виконавчого директора Національної асамблеї людей з інвалідністю, «Універсальний дизайн – це не лише дизайн… Це філософія – причому світова філософія, щодо зручності того, що нас оточує, для всіх і для кожного у різні періоди життя, незалежно від статі, віку, ситуації, в якій перебуваєш».

Запорукою успішної реалізації проекту є налагоджене інформування фахівців різних галузей про новий підхід і розробка методичної бази. Так, за останні роки був запущений веб-сайт http://ud.org.ua, створений методичний посібник «Універсальний дизайн в медичних закладах», внесені зміни до навчальних планів підготовки студентів.



На черзі розробка міждисциплінарних навчальних циклів, що враховуватимуть принципи універсального дизайну, для підготовки фахівців на післядипломному рівні.





Бути в курсі останніх подій можна підписавшись на наш канал у Youtube