Google search

На кафедрі клінічної лабораторної діагностики навчається 7 лікарів-інтернів 2018 - 2019 рр. навчання зі спеціальності «Лабораторна діагностика», які є випускниками НМУ імені О. О. Богомольця, Вінницького НМУ імені М. І. Пирогова, Харківського НМУ та Харківського фармацевтичного університету.

Навчання проводиться відповідно до навчальної програми, що є результатом гармонізації українських клінічних протоколів із діагностики (накази МОЗ України від 2009 року № 207, № 1083 тощо) та Європейських освітянських стандартів за фахом «Лабораторна медицина» (The EC4 European Syllabus for Post-Graduate Training in Clinical Chemistry and Laboratory Medicine: version 4 – 2012) до вітчизняних освітянських вимог післядипломної освіти з підготовки лікарів-спеціалістів і спеціалістів із клінічної лабораторної діагностики.

8 лютого відбулася зустріч декана факультету підвищення кваліфікації викладачів Лариси Бабінцевої з лікарями-інтернами кафедри. На зустрічі були присутні завідувач кафедри професор Ганна Луньова та куратор циклу доцент Людмила Сергієнко. Обговорено питання навчання на кафедрі та підготовки лікарів-інтернів до складання ліцензійного іспиту КРОК-3, зокрема декана зацікавили озвучені інтернами переваги і недоліки різних видів підготовки іспиту. Також лікарями-інтернами було висловлено побажання щодо покращення навчального процесу та підготовки до іспиту КРОК-3.

Особливістю цього року є те, що 6 лікарів-інтернів будуть складати «КРОК-3. Загальна практика», а 1 лікар-інтерн – «КРОК-3. Лабораторна діагностика». Тому важливо, що інтерни не тільки мають змогу використовувати при підготовці можливості системи управління навчанням Ilias, але й набути професійні навики в Кабінеті лабораторної медицини Центру симуляційних методів навчання НМАПО імені П. Л. Шупика.